Ria en Bert Walhof winnen dit jaar de Harry Voss award


voor hun tomeloze inzet voor het welzijn van dieren in Apeldoorn

5 oktober 2023

Gisteren, op Dierendag, werden Bert en Ria Walhof volkomen onverwacht verrast met een bezoek van Harry Voss en Branko Driessen die namens de werkgroep van de PvdD Apeldoorn Harry vergezelde.

Harry en Branko brachten goed nieuws want de jarenlange inzet voor het welzijn van dieren in Apeldoorn levert Bert en Ria beiden de titel "Dierenvriend van het jaar" op.

Bert en Ria zijn geen vreemden voor Harry. Hij kent ze al sinds de jaren '80, altijd druk in de weer met de jaarlijkse trek van padden en kikkers, waarbij ze, met de hulp van onder andere hun eigen kleinkinderen de dieren helpen veilig de drukke wegen over te steken.

Slachting
Dat deze dieren hun waakzame oog nodig hebben bleek twee jaar geleden nog toen een aannemer, in opdracht van de gemeente, in het voorjaar sloten uitbaggerde. Sloten waarin de padden en kikkers die ze net ervoor hadden geholpen met veilig oversteken, inmiddels hun eitjes hadden afgezet en vol waren met nieuw leven. Bert en Ria trokken aan de bel bij de Partij voor de Dieren en deden aangifte bij de politie. De werkzaamheden werden meteen stop gezet en de gemeente beloofde beterschap.

Diervriendelijke opvoeding

Voor deze acties, hun werk in het dierenasiel, hun actieve deelname bij allerlei acties en tochten die de Partij voor de Dieren en Harry Voss op touw zetten voor dierenwelzijn én het feit dat ze altijd hun liefde voor dieren met hun kinderen en kleinkinderen hebben gedeeld en hen hebben opgevoed tot diervriendelijke mensen, zijn Bert en Ria Walhof met recht uitgeroepen tot dé dierenvrienden van 2023.

Naast de titel en het juryrapport overhandigde Harry aan Bert en Ria het beeldje, gemaakt door kunstenares Tine Harleman van het Veluws zwijntje, het lievelingsdier van Harry Voss.

Mensen als Bert en Ria hebben een verhaal

Daarna mochten Bert en Ria ook de pers nog te woord staan, een teken dat mensen zoals Bert en Ria die in de bres springen voor alles wat deze planeet zo mooi en bijzonder maakt en waard is te beschermen een verhaal hebben dat inspireert en gehoord en gedeeld moet worden.


Meer lezen: https://samen1.nl/regio/29800/...

Gerelateerd nieuws

Kleding ruilen tijdens de Zero Waste Week Apeldoorn

Deze week (10 t/m 16 september) is het Zero Waste Week en staat Apeldoorn in het teken van een verspilling- en afvalvrij leve...

Lees verder

Partij voor de Dieren opent meldpunt vuurwerkoverlast

Het is alweer november en het einde van dit jaar nadert met rasse schreden. De oliebollenkramen zijn alweer actief en helaas ...

Lees verder