Droog­te­beleid onderwerp op politieke agenda Apeldoorn


3 september aanstaande debat­teert de gemeen­teraad over de gevolgen van de droogte voor Apeldoorn

26 augustus 2020

De aanhoudende droogte brengt de natuur forse klappen toe. Vlindersoorten verdwijnen, libellen, amfibieën en vogels hebben het moeilijk en bomen en heide sterven. En werd deze schade door droogte voorheen voornamelijk in natuurgebieden in Overijssel, Drenthe, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg, kortom in het oostelijk deel van ons land waargenomen, na drie kurkdroge zomers beginnen de gevolgen in het hele land zichtbaar te worden.

Ons land is ingericht om water zo snel mogelijk af te voeren. Nu, na de zoveelste hittegolf zijn we tot de conclusie gekomen dat we anders met ons water moeten omgaan en regenwater moeten vasthouden en opslaan zodat de natuur kan blijven drinken wanneer er geen regen valt.

Afgelopen voorjaar stelde onze fractie vragen aan het college over de droogte en wat Apeldoorn kan doen om bijvoorbeeld de fragiele natuur van de Veluwe te helpen tijdens de droogte.

De gemeente besloot dat het onderwerp meer aandacht nodig heeft en op donderdag 3 september aanstaande staat het droogtebeleid op de agenda van de politieke markt.

Deze vergadering kan als toeschouwer helaas alleen digitaal bekeken worden. Heb je interesse bekijk de vergadering die start om 20.30 uur via deze link.

De gemeente heeft een interessant filmpje gemaakt waarin wordt uitgelegd welke effecten de droogte, onze stijgende vraag naar drinkwater en de intensieve landbouw hebben op de natuur, onze veiligheid en onze toekomst.

Gerelateerd nieuws

Help dierenleed door hitte zichtbaar te maken

Het wordt de komende dagen opnieuw zeer warm in Nederland. Voor de één een plezier, voor dieren levensgevaarlijk. In de potd...

Lees verder

Bijeenkomst plan B in Apeldoorn tussen het biologisch groen

Helaas kon vanwege corona ons 10 jarig jubileumsfeestje bij Stadsakkers geen doorgang vinden maar juist door corona vond onze...

Lees verder