Gemeente Apeldoorn wil af van afval en voed­sel­ver­spilling


.....maar verleent vergunning aan evenement waarin eieren worden gegooid als vermaak

7 april 2023

Eieren gooien als vermaak. Het is niet alleen smaakloos maar ook nog eens een pure vorm van voedselverspilling en dus niet bepaald duurzaam.

In een stad als Apeldoorn die haar best doet om van de wereld een mooiere plek te maken, zonder afval en zich daarom inzet tegen voedselverspilling, diezelfde gemeente heeft een vergunning verleend om tijdens Pasen een wedstrijd eiergooien te houden.

We hebben daarom tijdens de raadsvergadering van afgelopen 6 april vragen gesteld over deze manier van voedselverspilling die, gezien de huidige tijden van schaarste, snel stijgende voedselprijzen en toenemende armoede in ons land, echt niet door de beugel kan.

Het antwoord van de gemeente op onze vragen was dat een vergunning alleen getoetst wordt aan openbare orde, veiligheid, gezondheid en milieu. Niet op juridische of morele gronden, dus ook niet die van henzelf.

Hoe geloofwaardig kom je als gemeente nu nog over vragen wij ons hardop af.

Wij zijn blij dat meerdere inwoners van Apeldoorn bezwaar hebben gemaakt en hopen dat de gemeente alsnog van deze misselijkmakende vorm van verspilling afziet. Nu én in de toekomst.

Gerelateerd nieuws

Prestigeprojecten college Apeldoorn slaan gat in de begroting

We leveren in onzekere tijden waarin we dagelijks geconfronteerd worden met crises: Klimaatcrisis, biodiversiteitscrisis, wat...

Lees verder

Partij voor de Dieren roept gemeente op een gezond en plantaardig eetpatroon actief te promoten

Op dit moment is de veeteelt de belangrijkste oorzaak van de wereldwijde vernietiging van belangrijke ecosystemen. De veeteel...

Lees verder