Apeldoorn als "fietsstad" kent nog teveel gevaar­lijke knel­punten


Help ons om onveilige situaties op te sporen zodat we veilig door Apeldoorn kunnen fietsen

6 januari 2020

In 2016 heeft de gemeenteraad in de verkeersvisie vastgelegd dat Apeldoorn een fietsstad is. Dit betekent dat, volgens de visie, voor zowel inwoners en bezoekers van ‘Apeldoorn buitenstad’ de fiets hét vervoermiddel wordt.

Om dit te bewerkstelligen wordt het gebruik van fietsen gestimuleerd en fietsroutes worden sneller en veiliger gemaakt.

In Apeldoorn bestaan er echter nog steeds veel fietsknelpunten. Fractievertegenwoordiger Joke van Ameijde en raadslid Arjan Groters hebben daarvan een lijst gemaakt. Zij hebben hierover technische vragen gesteld aan de dienst, waaronder over de situatie Kanaal-noord/Molenstraat-centrum en de slechter verlichting van de fietstunnel aan de centrumzijde. Deze laatste kwestie zal aan Prorail worden voorgelegd. Met veel punten gaat de gemeente nog aan de slag. Daarnaast hebben Joke en Arjan vragen aan het college gesteld, onder andere over een drastisch fietsverbod in de binnenstad op een fietsknooppuntenroute, over het afsluiten van een fietsenoversteekplaats bij de Wapenrustlaan en over een gevaarlijke situatie bij de kruising Kanaalstraat/Stationstraat. Die laatste situatie gaat de gemeente aanpakken bij de herinrichting.

De komende tijd zullen wij vaker aandacht vragen voor dit soort situaties om de doelstelling "Apeldoorn Fietsstad" beter te behalen. Onze lijst bevat ongetwijfeld nog lang niet alle fietsknelpunten die er in onze stad bestaan. Ken je ook een knelpunt of mogelijkheden om het fietsgebruik te stimuleren of veiliger te maken? Laat het ons dan weten op pvdd@apeldoorn.nl.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Een fijne jaarwisseling voor iedereen

Lees verder

Zonnevelden, een noodzakelijk kwaad

De Partij voor de Dieren vindt het heel belangrijk dat onze samenleving zo snel mogelijk overstapt naar duurzame energiebronn...

Lees verder