Suppend afval ruimen voor Wereld Oceanen dag


...een schonere oceaan begint in Apeldoorn

9 juni 2021

8 juni is het Wereld Oceanen Dag. Een dag waarop we stilstaan hoe bijzonder de oceanen zijn en hoeveel we aan ze te danken hebben.

Naast het feit namelijk dat ze bijna de helft van onze zuurstof leveren, absorberen ze ook nog eens een belangrijk deel van onze broeikasgassen, spelen ze een vitale rol in de regulering van ons klimaat en biedt de flora en fauna ons intense schoonheid en onmisbare biodiversiteit.

Daarom is dat het belangrijk om ook iets terug te doen voor de oceanen. Bijvoorbeeld door:

  • te stoppen met wegwerpplastic.
  • minder CO2 uit te stoten
  • te consuminderen
  • zwerfafval op te ruimen

Om aandacht te besteden aan Wereld Oceanen Dag en een leuke middag te combineren met een nuttige tijdsbesteding hebben leden van onze fractie en werkgroep, samen met Zero/Less waste Apeldoorn als Suppend een deel van het Apeldoorn Kanaal schoon gemaakt.

Wij denken er vaak niet bij na maar al het water in de Nederlandse rivieren en kanalen stroomt uiteindelijk in zee. Hoe minder rommel in onze eigen waterwegen hoe minder dus ook in de zeeën en oceanen terechtkomt.

Het weer hielp een handje mee en zorgde voor een gezellige middag.

Ook afval vissen? Klik dan op deze link en meld je aan. Deelname kost € 15 per persoon, daarbij zijn lunch en materiaal inbegrepen.

Foto's met dank aan Charmaine Douglas van SUP School Apeldoorn en Jan Thasing.

Meer lezen: